Mer info:
Jag har nu äntligen fått mod till att skriva denna bok. Detta är ett första försök, det kommer flera men just att våga. Jag har tänkt mycket på mina kamrater både till sjöss och i det forna Öst, som Skeppare på Bogser- och Bärgningsfartyg i olika situationer. Där ligger dock KARL mig närmast om hjärtat. Detta är bara ett axplock av händelser som jag minns just i detta nu. Händelser som inträffade åren 1976 -1986. Bland tullare, barnhem och andra händelser. Lag har berättat för De mina som. Morfar och Gammelmorfar. De tindrar med ögonen. t/n Tinnitus och hörselproblem har gjort att jag har haft svårt att koncentrera mig. Men med nya läkemedel går det framåt. Därav denna bok. Tack alla Ni som har peppat mig. och hoppas att Ni får ut något av denna skrift som jag er av fullt hjärta. Hälsar Bengt-Olof

Bengt-Olof berättar om ett liv på bogserbåtar

Bengt-Olof Lindgren är nog ett namn som är bekant för många gotländska sjömän av äldre årgång. Bengt-Olof var nämligen verksam i gotländska farvatten på 60- och 70-talen, dels i den lilla tankbåten Piltank, dels i bogseraren Pilen, bägge med Kappelshamn/Storugns som hemmahamn.
Nu har Bengt-Olof, som han själv uttrycker saken, "äntligen fått mod att skriva en bok" om sitt liv till sjöss. "Axel, Karl & Bull å de andra" kallar han boken - och "de andra" är åtskilliga båtar, dock är alla han berättar om bogserbåtar. Men just Karl, medger han, lägger honom närmast om hjärtat.

Hård kuling
Det är åtskilliga episoder han skriver om, stora som små, mer eller mindre dramatiska. Bland de jobbigare uppdragen hörde nog att hämta en haverist utanför Slite för bogsering till Oskarshamn. Det blåste hård kuling och det gällde att söka lä av bland annat Fårö.

Bengt-Olof och hans Karl hann knappt fram innan det var dags för en ny insats; assistans av en vällastad OT-tanker på väg att driva in mot Stora Karlsö.
Tyvärr berättar Bengt-Olof inget om Gotlandstiden utan håller sig till senare tiders äventyr. Men han antyder att det kan komma mer från hans penna, och då blir det kanske några minnen från Gotlandstiden.
Men då får vi hoppas att en bättre språkkunnig går igenom hans manus, språket är inte det bästa. Men det är roligt att läsa hans berättelser och boken är rikligt illustrerad.

Ola Sollerman

Arbete pågår..

Senaste kommentaren

25.11 | 20:57

testa
stig.stigfinnare@live.se
sjogubben@gmail.com

24.11 | 21:19

sjogubben@gmail.com

24.11 | 16:54

Min pappa jobbade med både Hera och Juno på Neptun samt hade kontor i Gåshaga på Lidingö från -76 eller -77 till -87. Det vore fantastiskt om jag kunde hitta nån som jobbade med honom under den period

17.10 | 20:17

Vad fint om tavlan var rädd om den och stolt över din farfar

Dela den här sidan